Škoda predstavila skice novog električnog modela Elroq

G.S.
Škoda predstavila skice novog električnog modela Elroq

Kompanija Škoda nastavlja svoju teaser kampanju za električni SUV pod nazivom Elroq, a sada je objavila dvije skice eksterijera.

Elroq će debitovati u oktobru kao električni ekvivalent kompaktnom SUV-u Karolj. Usvojio je dizajnerski jezik Modern Solid te ga krase karakteristike koje će biti dio i budućih produkcijskih modela češkog proizvođača. Jedna od njih je Tek-Dek Fejs lice, a taj naziv Škoda koristi za novi u potpuno zatvorenu prednju masku.

Elroq posjeduje podijeljena prednja svjetla s Matriks LED tehnologijom i tanke usisnike u braniku, dok profil dijeli sličnosti s većim Enuaqom. Na modelu će biti 19 ili 20-inčne felge, a stražnji dio ima reference na karavan zahvaljujući velikim vratima prtljažnika i poznatim stražnjim svjetlima.

Kao i obično, skice obično pretjeruju, no Škoda je ranije pokazala fotografije kamufliranog prototipa, koje su otkrile istinske proporcije modela. On će u svojoj paleti boja imati i novu Timiano zelenu boju, koja će se kombinovati s Junik Dark Hrom detaljima.

Raniji teaseri su bili fokusirani na unutrašnjost, koja će biti izrađena od održivih materijala uključujući staru odjeću, Rekytitan (načinjen od 78 posto recikliranog PET-a) i Tehnofila (poliester i reciklirana Econul prediva). Kupci će imati izbor između četiri teme unutrašnjosti, a to su Loft, Lodž, Sjuit i Studio. Pored toga, Elrolj će imati moderan digitalni kokpit i najnoviju tehnologiju Folksvagen Grupe. Konačno, ponudiće obilnu praktičnost i prostranu unutrašnjost s pet sjedišta, kao i prtljažnik zapremine 470 litara.

Zvanični debi modela Elroq je planiran za oktobar, no u Škodi ne kriju opcije pogona i baterija.

Model baziran na MEB platformi bit će dostupan s baterijama kapaciteta 55, 63 i 82 kNjh, dok će maksimalni domet iznositi 560 km. Pokretat će ga jedan ili dva elektromotora, a model sa stražnjim pogonom će razvijati 170 ili 285 KS, dok će verzija s pogonom na sva četiri točka nuditi kombinovanih 299 KS, prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana