Seksi rođak VW Tiguana: Debitovala Kupra Teramar

G.S.
Foto: VW

Kupra je predstavila svoj dugo čekani model, Teramar, još jedan dodatak segmentu sportskih SUV automobila.

Kupra kaže da je stil Teramara zapravo omaž istorijski važnoj trkačkoj stazi gdje se brend i rodio 2018. godine, a specijalizovani sajt KarsSkups imao je zanimljiv epitet za ovaj automobil: „Seksi rođak VW Tiguana iz Španije“.

Kada je u pitanju enterijer, Kupra se potrudila da digitalizacija bude u centru pažnje. Unutra je digitalni kokpit, kao i 12,9-inčni infotejnnment sistem, za koji kažu da je pravljen sa jednostavnošću na umu.

Što se pogonskog sklopa tiče, Kupra se odlučila za pet varijanti uz tri različita pogonska mehanizma - tu su TSI, eTSI i plug-in hibridna verzija, prenosi B92

Benzinska (TSI) verzija u oba slučaja ima 2,0-litarski motor, gdje možete birati onaj sa 204 KS sa sedmostepenim DSG-om i pogonom na sva četiri točka, ili onaj u Kupra Teramar VZ verziji - on ima 265 KS, isti mjenjač i pogon na sva četiri točka.

Dalje je tu eTSI (blagi hibrid) sa 48V tehnologijom, a tu je 1,5-litarski benzinski motor, što bi trebalo da kombinuje snagu i efikasnost.

Za kraj, tu su dve opcije Teramar e-TSI (e-hibrida): verzija sa 204 KS i verzija sa 272 KS (kao i u prethodnom slučaju, ovo je takođe VZ).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana