Šeikov Džinovski pauk preveliki za pauka

Agencije
Šeikov Džinovski pauk preveliki za pauka

Zvaničnici španske Valensije potvrdili su da je jedan arapski šeik izbjegao kaznu za nelegalno parkiranje jer je njegov automobil bio suviše veliki da bi ga odneo pauk, prenijeli su lokalni mediji.

Predstavnik grada Valensija, Miguel Dominguez, rekao je da je šeik Hamad bin Hamdan al Nahdža iz Abu Dabija parkirao svoj automobil ispred zgrade gradske skupštine jer njegovo vozilo zbog veličine nije moglo da uđe u garažu hotela u kojem je odsjeo.

Dominguez je objasnio da šeik nije dobio kaznu jer automobil nije imao registarske tablice Europske unije, a zbog prevelikih dimenzija pauk nije mogao da odnese vozilo.

Sporni automobil napravljen je ručno po šeikovoj narudžbini i poznat je pod imenom Džinovski pauk. Riječ je o vozilu dugačkom 7,5 i širokom 2,5 m, koje je teško čak 5,5 tona, pa nije ni čudo što je bio preveliki zalogaj za parking servis Valensije. Automobil je baziran na modelu Jeep Wrangler JK, a šeik je želio da izgledom podsjeća na old tajmer Rolls-Royce.

Šeikovi predstavnici iznijeli su svoje viđenje događaja. Oni su izjavili da je taj "ekskluzivni automobil bio izložen ispred gradske skupštine u znak poštovanja prema gradu Valensiji".

S obzirom na dizajn Džinovskog pauka, nedozvoljeno parkiranje možda i nije jedini grijeh zbog koga bi ovaj automobil trebalo skloniti sa ulice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana