Seat: Renault Megane jeste brži od Leona, ali...

Agencije
Seat: Renault Megane jeste brži od Leona, ali...

Nakon što je Renault objavio da je preoteo od Seata titulu najbržeg serijskog automobila sa prednjim pogonom na stazi Nirburgring, oglasio se i španski proizvođač koji je iznio svoje viđenje obaranja ovog rekorda.

Renault je u ponedjeljak saopštio da je njegov unapređeni Megane RS 275 Trophy-R postavio najbolji rezultat na Nirburgringu u konkurenciji serijskih automobila koji imaju pogon na prednje točkove. Prethodno najbolje vreme (7 minuta 58,44 sekunde) koje je u martu zabeležio Seat Leon Cupra 280 nadmašeno je za oko 4 sekunde i sada iznosi 7:54.36.

U Seatu su priznali da je Megane zaista brži od Leona, ali su istakli ono što su primetili i mnogi naši čitaoci. Naime, da bi postigao novi rekord, Renault je na standadnoj verziji modela Megane RS 275 Trophy izvršio niz modifikacija, uključujući i izbacivanje zadnje klupe, koje su doprinele da automobil koji je postigao najbolje vrijeme bude lakši oko 100 kg.

"Da, Renault sada drži rekord, ali sa automobilom koji je znatno izmjenjen, što nije bio slučaj sa Leonom kada je postigao najbolji rezultat", izjavio je za Auto Express šef razvoja modela Leon Cupra, Sven Šave.

"Međutim, razlika između naša dva rezultata je samo 4 sekunde. Ako bismo i mi povadili neke dijelove iz automobila koji nisu neophodni, ubijeđen sam da bi rekord ponovo pripao nama", kazao je Šave.

On je nezvanično nagovestio da bi Seat uskoro mogao da sa lakšom verzijom modela Leon Cupra 280 pokuša da postigne novi rekord na "Ringu" i ponovo zbaci Renault sa trona. Ostaje nam da vidimo da li će španski proizvođač ostvariti svoje "pretnje" ali i da sačekamo šta će na sve to reći konkurencija, među kojima je i Honda sa svojim novim Civicom Tupe R.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana