Seat Leon ST za 2014. godinu

Agencije
Seat Leon ST za 2014. godinu

Prve fotografije Seata Leon ST pronašle su svoj put do interneta prije nego što je fabrika zvanično željela da ih predstavi javnosti.

Premijera modela zakazana je za Frankfurtski salon u septembru, a jedan od glavnih tržišnih aduta Leona ST je prtljažnik zapremine 587 litara.

Seat je novu hečbek generaciju Leona predstavio 2012. godine. Nedavno je predstavljen Leon SC, atraktivnija verzija modela sa troja vrata a sada je na red došao i praktični ST.

Iako je zapremina prtljažnika čitavih 587 litara, ova brojka ipak je manja nego kod drugih modela iz Volksnjagen grupacije u ovoj klasi. Golf Variant sedme generacije nudi prtljažnik zapremne 605, dok Škoda Octavia Combi skriva čak 610 litara u svom prtljažniku.

Osim što Leon ST izgleda kao izduženi hečbek, od osnovnog modela odvajaju ga nove aluminijumske felne kao i šine na krovu. Na fotografijama se čini da su zadnje svjetlosne grupe malo veće i mekših ivica u odnosu na hečbek, ali sve ostalo na automobilu izgleda identično osnovnoj verziji Leona.

Ovakav izgled automobila nikoga nije iznenadio jer se i druge kompanije u okviru grupacije služe istim receptom za svoje modele (Golf Variant i Octava Combi).

Pod haubom Leona ST u ponudi će biti isti motori kao i kod druge dvije verzije modela. Možemo očekivati TSI motore zapremina 1,2 litra sa 86 KS (63 kW) i 1,8 litara koji razvija 180 KS (132 kW).

U ponudi će biti i 1,6 TDI koji razvija 90 KS (66 kW) ili 105 KS (77 kW), kao i 2,0-litarski TDI snage 150 KS (110 kW) ili 184 KS (135 kW).

Po zvaničnom predstavljanju Leona ST slijedi period u kojem će ljubitelji Seatovih sportskih modela moći da se raduju novoj verziji Leona Cupra, koju očekujemo krajem 2013. godine.

Prema informacijama dostupnim u ovom trenutku, sudbina Leona Cupra ST za sada je nizvjesna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana