Samo 4 zvjezdice za BMW i3 na EuroNCAP testu

Agencije
Samo 4 zvjezdice za BMW i3 na EuroNCAP testu

Električni BMW i3 neprijatno je iznenadio osvojivši 4 zvjezdice na najnovijim testovima bezbjednosti koje je sproveo EuroNCAP.

Poslednjih godina većina proizvođača automobila navikla nas je da njihovi novi modeli redovno osvajaju najvišu moguću ocijenu (5 zvjezdica) na EuroNCAP testovima bezbjednosti. Kada je riječ o automobilima iz premijum segmenta, ovaj rezultat praktično se više i ne dovodi u pitanje.

Uprkos tome, novi BMW-ov model na električni pogon, i3, stigao je samo do broja 4.

Kako je saopštio EuroNCAP, ovakav rezultat posljedica je nedovoljno dobre zaštite vozača u predelu grudi, prilikom testa bočnog udarca automobila u stub. Osim toga, utvrđeno je da prednja sjedišta i nasloni za glavu BMW-a i3 pružaju lošu zaštitu prilikom udarca u zadnji dio automobila.

Kritike idu i na račun nedostatka standardnog upozorenja na nevezivanje sigurnosnih pojaseva, a EuroNCAP nije bio impresionirani ni funkcionisanjem limitatora brzine koji koristi tehnologiju za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi upozorio vozača na prekoračenje dozvoljene brzine. Na kraju, BMW i3 nije se najbolje iskazao ni u oblasti zaštite pješaka.

Sa druge strane, novi BMW-ov model ostvario je odlične rezultate na testu frontalnog sudara, a postigao je najviše ocjene i u oblasti bezbednosti djece-putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana