Sajam u Frankfurtu otvoren za publiku

Agencije
Sajam u Frankfurtu otvoren za publiku

Prva dva dana 65. međunarodnog salona automobila u Frankfurtu bila su rezervisana samo za predstavnike medija, a od četvrtka 12. septembra sajam je otvoren i za publiku. Posjetioci će do 22. septembra moći da uživaju u najnovijim dostignućima iz aktuelne automobilske industrije.

Frankfurtski auto-salon i ove godine je mjesto gdje će se publici predstaviti svako ko nešto znači u svijetu automobila. Sajam protiče u znaku premijera novih i restilizovanih modela koji će se na tržištu naći do kraja 2013. ili početkom 2014. godine, ali i brojnih konceptnih automobila kojima se najavljuju budući trendovi u auto-industriji.

Najveći i najpoznatiji svjetski proizvođači tempirali su za frankfurtski salon premijere svojih najznačajnijih noviteta u 2013. Tako je Mercedes predstavio koncept luksuznog kupea nove S klase, ali i kompaktni crossover GLA, Audi je pred publiku izašao sa modelom A3 Cabriolet, restilizovanom top limuzinom A8 i dva sportska Quattro koncepta, dok je BMW nastup orijentisao prije svega na novu “i” liniju električnih i Hybrid Plug-In automobila, BMW-a i3 i sportskog i8, uz treću generaciju SUV modela X5.

Publika će moći da vidi mnoge svjetske i evropske premijere, kao što su nova Mazda 3, Škoda Rapid Spaceback, novi Peugeot 308, Honda Civic Tourer, novi Hyudai i10, novi Nissan X-Trail...

Poklonike super-sportskih automobila na sajam će privući Porsche 918 Spyder, Ferrari 458 Speciale, Lamborghini LP 570-4 Squadra Corse, Aston Martin Vanquish Volante...

U Frankfurtu su izloženi i brojni konceptni automobili među kojima su Opel Monza, Volvo Concept Coupe, Infiniti Q30, Ford S-MAX, Citroen DS Wild Rubis, Jaguar C-X17, Reanult Initiale Paris, Subaru WRX, VW Golf Sportsvan...

I ove godine veliki broj proizvođača izložio je automobile sa hibridnim, električnim ili nekim drugim alternativnim pogonom, a Toyota je svoj štand potpuno posvetila hibridima.

Kapije frankfurtskog sajma automobila otvorene su svakog dana od 9 do 19 časova. Cijena jednodnevne ulaznice je 13 evra, a u dane vikenda 15 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana