R34 Nissan Skyline GT-R savršeno restauriran

G.S.
Foto: Built by Legends

Nissan Skyline GT-R ima status legende u svijetu automobila, a njegova R34 generacija se smatra apsolutnim vrhuncem njegovog naslijeđa.

Japanska kompanija Built by Legends, koja je poznata po restomod projektima zasnovanim na generacijama R32 i R34, predstavila je svoje novo remek-djelo.

Riječ je o restauriranom modelu R34 Nissan Skyline GT-R koji pokreće MINE'S motor sa 659 KS i koji je uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem.

„Naš cilj je bio da pokažemo puni potencijal modela v kao automobila za prave vozače te ponudi vozačko iskustvo svjetske klase. Naš novi Built by Legends R34 GT-R predstavlja našu posvećenost izvrsnosti“, izjavio je suosnivač i direktor pomenute kompanije Masaharu Kuji, prenosi Kliks.

Kao što je navedeno, ispod haube je MINE'S MB7 motor uparen s Getrag 6-stepenim manuelnim mjenjačem, čija se snaga prenosi na sva četiri točka.

Proces ugradnje novog motora nije bio lagan, bio je potreban test 3D poravnanja u 108 tačaka prije nego je ojačana cijela struktura.

Cijeli automobil je ispjeskaren, nakon čega je nanesen epoksid protiv hrđe, a potom i dvobojna nijansa šasije. Krutost je povećana s 400 strukturnih tačkasti varova.

Svaki automobil dobija nove dijelove ovjesa, nove ležajeve, nadograđene AP Racing kočnice i panele karoserije napravljene od karbonskih vlakana kako bi se smanjila težina. Kupcima je ponuđena i opcija restauriranja njihovog automobila, a mogu izabrati i mješavinu starih i novih dijelova.

Cijena iznosi 450.000 dolara za potpuno slaganje i restauraciju te ne uključuje donorski automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana