Qoros 3 Hatchback spreman za auto-salon u Ženevi

Agencije
Qoros 3 Hatchback spreman za auto-salon u Ženevi

Qoros je objavio detaljne specifikacije svog novog automobila. U pitanju je tek drugi model u kratkoj istoriji ovog ambicioznog kinesko-izraelskog proizvođača, koji će kao i njegov prethodnik prvi put biti prikazan na ženevskom sajmu automobila.

Kao što je najavljeno početkom godine, novi model praktično predstavlja hečbek verziju Qorosa 3 Sedan koji je predstavljen 2013.

Automobil je dugačak 4.438 mm i kraći je od limuzine za 177 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.690 mm.

Automobil će se standardno isporučivati sa 16 inčnim alu felnama, a modeli sa bogatijim paketima biće opremljeni 17 i 18 inčnim točkovima.

Kupci će po istoj cijeni moći da izaberu bilo koju od šest dostupnih boja spoljašnjosti.

Kada je riječ o enterijeru, Qoros je prilično darežljiv po pitanju opreme.

Klasično dizajnirana, istrument tabla, između brzinomjera i obrtomjera sadrži 3,5 inčni TFT ekran u boji na kome se prikazuju podaci sa putnog kompjutera, dok se na centralnoj konzoli kao standardni dio opreme nalazi 8 inčni "touch-screen" multimedijalnog sistema.

Ponuda uključuje i audio uređaj sa četiri zvučnika, a kao opcija može se poručiti premijum muzički sistem sa pojačalom od 150 vati i šest zvučnika.

Qoros 3 Hatchback dobija pogon od dva četvorocilindrična 1.6 litarska benzinska motora. Prvi je atmosferac koji proizvodi 126 ks (93 kW) i 155 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a standardno je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

U ovoj konfiguraciji, novi Qoros iz stanja mirovanja do brzine od 100 km/h stiže za 11,6 s. Motor je moguće upariti i sa šestostepenim automatskim mjenjačem, koji se doplaćuje kao opcija.

Drugi motor ima turbo-punjač i u stanju je da isporuči 156 ks (115 kW) i 210 Nm, a dostupan je isključivo u kombinaciji sa automatskim mjenjačem.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 9,7 s, dok maksimalna brzina koju dostiže ova verzija iznosi 210 km/h.

Atmosferski motor prema fabričkim podacima prosječno troši 6,3 l/100 km sa manuelnim mjenjačem i 6,1 l/100 km u verziji sa automatikom.

Turbo-benzinac je za nijasnu veći potrošač, s obzirom da na pređenih 100 km sagori 6,5 litara benzina.

Qoros 3 Hatchback pojaviće se u prodajnim salonima u drugoj polovini 2014, i to najprije na kineskom tržištu, gdje će se automobil i proizvoditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana