Prvi tehnički detalji Mercedesa S600

Agencije
Prvi tehnički detalji Mercedesa S600

Na internetu su objavljene prve fotografije i preliminarni podaci o najsnažnijoj verziji S klase, ako izuzmemo njegove AMG modele.

Mercedes je odlučio da novi S600 predstavi na najvećem sjevernoameričkom salonu automobila, s obzirom da su Sjedinjenje Države jedno od najvažnijih tržišta kada je riječ o ovom modelu. Ipak, prije zvanične premijere, zakazane za 13. januar, "procurile" su prve informacije o ovom automobilu.

Nezvanični podaci pokazuju da je Mercedes S600 pogonjen 6.0 litarskim V12 bi-turbo motorom koji je u stanju da isporuči 530 ks (390 kW) i čak 830 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Prema do sada dostupnim informacijama, motor je povezan sa sedmobrzinskim automatskim 7G-Tronic Plus mijnjačem, koji mu pomaže da od 0 do 100 km/h ubrza za 4,6 sekundi, prije nego što dotigne maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h.

Mercedes S600 biće ponuđen isključivo u verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem i biće opremljen svim elektronskim "igračkama" koje je Mercedes predstavio na novoj S klasi, poput sistema Magic Body Control, Pollision Prevention Assist Plus, head-up displeja...

Više fotografija i zvanične specifikacije očekujemo nakon detroitske premijere ovog modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana