Prve fotografije Citroena DS Wild Rubis

Agencije
Prve fotografije Citroena DS Wild Rubis

Na internetu su se pojavile prve zvanične fotografije Citroenovog koncepta DS Wild Rubis, uoči njegove premijere koja je zakazana za kraj aprila 2013, prenijele su agencije.

Citroen je i ove godine, kao i 2012, odlučio da novi luksuzni koncept predstavi na nekom od velikih kineskih auto-salona.

Nakon prošlogodišnjeg Numero 9 koncepta, koji je imao premijeru u Pekingu, na red je došao i prvi liksuzni, urbani krosover iz serije DS, Wild Rubis koji će po prvi put biti prikazan na sajmu automobila u Šangaju, 21-29. aprila.

Kada je riječ o dizajnu ovog krosovera, francuski proizvođač stilski se nadovezao na Numero 9, naročito ako posmatramo prednji dio oba vozila.


Farovi i maska hladnjaka imaju sličan oblik kod oba automobila, dok se umjesto karakterističnog Citroenovog amblema koji smo vidjeli na konceptu Numero 9, na sredini maske Wild Rubis nalazi DS logo.

Dizajn prednjeg dijela koncepta zaokružen je velikim hormiranim ukrasnim okvirom koji djelimično prekriva i prednje svjetlosne grupe.

Stop svjetla su takođe uokvirena hromiranim detaljima, baš kao i veliki otvori izduvnih cijevi koje su uklopljne u donji dio branika.

Iako je Wild Rubis postavljen na platformu koja je kao i kod svih krosovera povišena, Citroen nije zamislio da se ovaj automobil upušta u velike avanture van asfalta.

Zbog toga su i zaštitne obloge na donjim dijelovima karoserije (na lukovima iznad točkova, pragovima, donjim dijelovima branika..) minimalne i diskretne.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana