Poslije Golfa 7 stiže Golf 6

Agencije
Poslije Golfa 7 stiže Golf 6

Volkswagen je u septembru 2012. predstavio sedmu generaciju modela Golf, a u međuvremenu počela je i prodaja ovog automobila. To ne znači da je njemačka kompanija završila sa premijerama modela iz prethodne generacije. Na redu VW Golf R Cabriolet.

Prošlo je godinu i po dana otkako je Volksnjagen predstavio koncept Golf R Cabriolet šeste generacije.

Maskirani prototip serijskog modela ovog automobila fotografisan je tokom ljeta 2012, a sada je Volksnjagen po prvi put prikazao video sa njegovom konačnom verzijom:

U odnosu na koncept koji je predstavljen u leto 2011. na festivalu tjuniranih vozila Wörthersee u Austriji, serijski model razlikuje se po tome što se izduvne cijevi umjesto u sredini nalaze na krajevima zadnjeg branika.

Volksnjagen nije saopštio zvanične tehničke detalje i performanse Golfa R R Cabriolet, ali je gotovo izvjesno da se ispod haube nalazi 2.0 litarski turbo-punjeni benzinac sa 270 ks i 350 Nm obrtnog momenta, koji će automobilu omogućiti da 0-100 km/h stigne za nešto manje od 6 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Svjetska premijera ovog automobila mogla bi da bude već na sajmu automobila u Detroitu, u januaru 2013, a drugi kandidat je ženevski auto-salon i mart mjesec iste godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana