Poslednji VW Passat biće karavan, snimljen "kamufirani" prototip

b92
Foto: printskrin

Nakon vijesti da je njemački auto-gigant prestao da proizvodi aktuelnu generaciju popularne porodične limuzine, na Internet je dospjela fotografija pretprodukcijskog test vozila novog Pasata, koji će biti dostupan samo u karavan varijanti.

Iako Evropom posljednjih godina sve više dominiraju SUV/krosover vozila, VW smatra da će u bliskoj budućnosti ipak biti mesta za jedan takav automobila kao što je Pasat karavan. Testiranje nove generacije ovog vozila već se obavlja na evropskim putevima, a nemački proizvođač je djelimično maskirao prije svega prednji deo automobila, kako bi zavarao auto-paparace.

Očekuje se da će novi Pasat karavan biti veći od prethodnika i imati više korisnog prostora, kako u putničkoj kabini, tako i u prtljažniku.

To će ovaj automobil činiti još praktičnijim i konkuretnijim na tržištu.

Novi Pasat će se izrađivati u fabrici u Bratislavi, u Slovačkoj, zajedno sa sledećom generacijom Škode Superb, što znači da će ova dva modela koristiti istu mehaničku platformu i verovatno imati jednako međuosovinsko rastojanje.

VW će na taj način dodatno smanjiti troškove razvoja i proizvodnje ova dva modela.

Osim toga, vjeruje se da će novi Pasat ujedno biti i poslednji sa SUS motorom, a vrlo verovatno i poslednji Pasat ikada. Njega bi, prema aktuelnim planovima kompanije, trebalo da zameni potpuno električni model.

Kako će izgledati i biti opremljen poslednji Pasat, saznaćemo do sredine 2023, s obzirom da je u tom periodu predviđena premijera ovog automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana