Pogledajte najbrži blindirani automobil na svijetu

GS
Pogledajte najbrži blindirani automobil na svijetu

Blindirana vozila dolaze u raznim oblicima i veličinama, od modela kao što je Cadilac Escalade, preko S-klase, a priključio im se i Lucid Air Sapphire.

Kompanija "US Armor Group" je kreirala ovaj Lucid Air Sapphire otporan na metke, i nazvala ga "najbržim blindiranim vozilom na svijetu". Sa 1.234 KS iz fabrike i činjenicom da od 0-100 stiže za 1.89 sekundi, svakako je brži nego bilo koji blindrirani Escalade.

Pored impresivne brzine, ovaj Lucid ima mnogo bezbjednosnih dodataka. Umjesto stakla, Air Sapphire ima lagani laminirani providni oklop koji može da zaustavi metak iz pištolja .44 magnum. 

Lagani kompozitni materijal ojačava vrata i panele karoserije, a kažu se da je deset puta jači i pet puta lakši od balističkog čelika.

Kupci koji žele još više zaštite, mogu da dodaju stvari kao što su kvake na vratima sa elektrošokovima, dozeri biber spreja, otvori za pištolje, zaštita/detekcija otrovnih gasova i jači oklop koji može da zaustavi puške i eksploziv velike snage.

Naravno, ova dodatna bezbjednost nije jeftina - Lucid Air Sapphire je farički već skup (oko 250.000 dolara), a US Armor Group za ovaj primjerak traži 475.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana