Počinje proizvodnja modela koji će izmeniti lice Lade

Agencije
Počinje proizvodnja modela koji će izmeniti lice Lade

U fabrici Avtovaza u Iževsku počela je probna proizvodnja modela Lada Vesta koja je predstavljena na moskovskom auto-salonu 2014.

Lada Vesta donosi potpuno nov, svjež dizajn u gamu ruskog proizvođača, a planirana je kao zamjena za zastareli model Priora.

Prve fotografije iz fabrike pokazuju da automobil nije pretrpio značajnije promjene u poređenju sa konceptnom verzijom - serijski model ima nešto drugačije farove i stop svijetla.

U okviru probne serije biće izrađeno 50-ak Vesti, a masovna proizvodnja počeće krajem septembra 2015.

Nova Lada proizvodiće se na istoj liniji na kojoj se pravi i Nissan Sentra za rusko tržište, a kompanija planira da kupcima ponudi četiri nivoa opreme i 18 različitih boja spoljašnjosti.

Tehnički detalji još uvijek nisu zvanično saopšteni, ali očekuje se da će Lada Vesta biti pogonjena četvorocilindričnim 1.6 litarskim atmosferskim motorima sa 87, 106 i 114 ks.

Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću standardnog manuelnog mjenjača, a kao opcija u ponudi bi mogao da se nađe i automatik.

Planirano je da sa proizvodnih traka godišnje silazi oko 100.000 primeraka Veste. Cijena još uvijek nije poznata, s obzirom na trenutnu nestabilnost ruske rublje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana