Počelo dorađivanje novog VW Golfa

Agencije
Počelo dorađivanje novog VW Golfa

Iako prodaja novog Golfa počinje tek u novembru, neke od kompanija koje sa bave naknadnim dotjerivanjem postojećih modela već su predstavile dodatke i unapređenja za ovaj automobil.

Volknjagenov Golf sedme generacije imao je svjetsku premijeru na salonu automobila u Parizu 2012. Nekoliko dana nakon završetka ove manifestacije u prilici smo da vidimo i prve "tjunirane" verzije ovog modela.

U pitanju su tri "tjunerske" kuće, ABT Sportline, Oettinger MTM, koje su objavile rendere dodatnih paketa opreme za Golf 7.

ABT je kupcima ponudio dodatke na donjem dijelu prednjeg branika, izmjenjenu masku hladnjaka, drugačije maske spoljnih retrovizora, aerodinamičke dodatke na pragovima, zadnji difuzor sa 4 izduvne cijevi, kao i izbor novih alu felni.

Ova kuća saopštila je i detalje unapređenja na pogonskim agregatima. Tako će 1.2 litarski TSI agregat umjesto standardnih 85, razvijati 105 ks, dok će, takođe benzinski, 1.4 litarski TSI povećati snagu sa 140 na 165 ks.

Što se dizelaša tiče, 1.6 TDI unapređen je sa postojećih 105 na 125 ks, a 2.0 litarski jedinica sa 150 na 180, odnosno sa 184 na 210 ks.

Oettinger će svoju verziju Golfa 7 obogatiti sportskim dodacima poput novih prednjih i zadnjih branika, velikog spojlera na završetku krova, difuzora sa takođe četiri izduvne cijevi i maskom hladnjaka u GTI stilu. Kada je riječ o poboljšanjima pogonskih jedinica, ova kuće saopštiće svoj program početkom 2013. godine.

U toj kompaniji otkrili su da će 1.4 litarski TSI biti modifikovan tako da može da razvije i do 250 ks.

I bavarski MTM objavio je rendere na kojima je prikazan dodatni paket za Golf 7. On uključuje izmjene na prednjem i zadnjem braniku, izduvnim cevima, a u ponudi su i posebne 20 inčne alu felne. Ova "tjunerska" firma takođe priprema i unapređenja za motore, ali detalji još uvijek nisu saopšteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana