Peugeot-Citroen: Od 45 modela, do 2020. ostaje samo 26

Agencije
Peugeot-Citroen: Od 45 modela, do 2020. ostaje samo 26

Kako bi izvukao kompaniju Peugeot-Citroen (PSA) iz krize u kojoj se nalazi, novi šef, Karlos Tavares, planira drastične mjere. Jedna od njih je smanjenje broja modela sa sadašnjih 45 na samo 26 do kraja ove decenije.

Tavares je prinuđen sa znatno smanji ponudu modela koji se trenutno nalaze u prodaji kako bi optimizovao broj platformi i tako snizio troškove razvoja i proizvodnje.

U skladu sa smanjenjem broja modela, skratiće se i vrijeme potrebno za istraživanje i razvoj novih automobila jer će odjeljenje koje je zaduženo za ovaj dio posla svoj rad usredsrediti na manji broj vozila.

Iako će smanjiti ponudu modela u gami Peogeot-Citroena, Tavares planira da poveća ukupan broj prodatih automobila. Ključno tržište za tako nešto je Kina.

PSA planira da uz pomoć zajedničke firme sa kineskim partnerom, kompanijom Dongfeng, do 2020. utrostruči proizvodnju svojih vozila u toj zemlji. Da bi postigla taj cilj, francuska kompanija namerava da modernizuje proizvodne procese kako bi dodatno smanjila troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana