Peugeot 508 za 2015. FOTO

Agencije
Peugeot 508 za 2015. FOTO

Četiri godine nakon premijere, Peugeot 508 dobio je novi izgled i tehnološka unapređenja koja uključuju i efikasnije pogonske jedinice.

Peugeot je osvježio sva tri modela iz prodice 508-ice: limuzinu, karavan i "kros" model RHX.

Stilske promjene zahvatile su masku hladnjaka koja je sada podignuta i naglašena proširenim hromiranim okvirom. Preoblikovana je i hauba, kao i farovi i branik, dok je amblem marke Peugeot premješten sa haube na centralni dio prednje maske.

Peugeot 508 dobio je i modernija dnevna LED svijetla, a limuzina ima i promjenjen zadnji branik i restilizovana stop svjetla.

Vizuelne promjene u unutrašnjosti su manje uočljive, ali su bitne u funkcionalnom smislu.

Na centralnoj konzoli nalazi se manje dugmića, s obzirom da su neke komande premještene na sedmoinčni ekran multimedijalnog sistema.

Tehnološka poboljšanja uključuju i senzore za otkrivanje drugih vozila koja se nalaze u vozačevom mrtvom uglu i zadnju kameru.

Unapređena je i pogonska paleta, pa će 508-ica biti dostupna sa novim 1.6 THP benzincem. Ovaj motor proizvodi 165 ks i zadovoljava Euro 6 standarde, a predstavlja zamjenu za postojeći 1.6 litarski Euro 5 THP agregat sa 156 "konja".

Novi motor opremljen je Stop&Start sistemom, zahvaljujući kome ima i manju emisiju ugljen-dioksida (129 g/km), a može biti uparen sa šestobrzinskim manuelnim ili automatskom mjenjačem.

Inače, osnovni benzinski model i dalje je pogonjen 1.6 litarskim VTi 120 Euro 5 motorom koji je povezan sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Ponuda dizelaša obogaćena je sa dva nova Euro 6 agregata, 2.0 BlueHDi sa 150 ks i 180 ks.

Slabija varijanta u kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem može da se pohvali niskom CO2 emisijom od 105 g/km, dok je snažniji motor dostupan isključivo sa automatskom šestostepenom transmisijom.

Restilizovani Peugeot 508 biće izložen na sajmu automobila u Parizu, početkom oktobra, a ovih dana počela je i prodaja u pojedinim evropskim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana