Ovako Citroen zamišlja luksuz

Agencije
Ovako Citroen zamišlja luksuz

Atraktivna premijera koju su Francuzi pripremili za autosalon u Pekingu ipak se neće zvati DS9, kako se nagađalo, već "numero 9".

Novi automobil, poslije koncepta Metropolis, nastavak je Citroenovog poigravanja premium klasom. Premda je "numero 9" manji od spomenutog koncepta i ima karoserijski oblik takozvanih "šuting brejkova", ipak je s 4,93 m dužine, 1,94 m širine i tri metra međuosovinskog razmaka veći od Mercedesove E-klase.

Dizajn automobila, doduše samo spoljašnji, možete bolje proučiti u našoj fotogaleriji, a što se tehničke strane tiče, u Citroenu ističu da je kao pogon korišćen hibridni benzinsko-električni sklop sačinjen od turbobenzinca i elektromotora.  

Četvorocilindraš od 1,6 litara, nastao u suradnji s BMW-om, pokreće prednje točkove sa 225 KS i 275 Nm, dok je za zadnju osovinu zadužen elektromotor sa 70 KS i 200 Nm. U potpuno električnom režimu, s jednim punjenjem koje traje tri i po sata, "numero 9" navodno prevaljuje 50 kilometara. S oba motora upogonjena u cilju najboljih performansi, Citroenov koncept do stotke stiže za 5,4 sekundi i juri 244 km/h.

Francuzi su zasad ne govore po pitanju serijske proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana