Ovako bi mogla izgledati moderna verzija kampera Škoda 1203

GS
Ovako bi mogla izgledati moderna verzija kampera Škoda 1203

Škoda je prezentovala ideju oživljavanja svog kampera 1203 tako što je pokazala render jednog od svojih dizajnera kreiran u sklopu projekta Icons Get a Makeover.

Moderna verzija modela 1203, popularnog komercijalnog višenamjenskog vozila koje se proizvodilo gotovo 30 godina, kreacija je Daniela Hajeka, češkog dizajnera koji za Škodu inače dizajnira korisničke interfejse.

Hajekova vizija prikazuje kamper 1203 sa pop-up krovom baziran na platformi Volksvagenovog Transportera. On je rekao da bi to moglo biti električno vozilo čime bi se dobilo na prostoru, što otvara mogućnost da model bude baziran na MEB platformi za električna vozila koja će se koristiti u projektu oživljavanja Volksvagenovog Mikrobusa u formi modela ID Buzz 2022. godine.

"Želio sam da dizajn pokaže da se radi o istom vozilu, ali da ne bude previše retro. Dizajnirao sam moderno vozilo koje odaje počast legendi", izjavio je Hajek.

On je izabrao Škodu 1203 jer su njegovi djed i baka imali taj model, a ujedno je to bilo i prvo vozilo koje je vozio kao 15-godišnjak na porodičnoj farmi, prenosi Kliks.

Novi 1203 je zasad samo dizajnerska studija i nema indikacija da će ga Škoda proizvesti, ali je Hajek priznao da ima potencijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana