Ovako bi izgledala Toyota Supra kao SUV

GS
Ovako bi izgledala Toyota Supra kao SUV

Toyota u svojoj istoriji ima mnoštvo sjajno dizajniranih automobila među kojima je definitivno i legendarna Supra. Međutim, da li ste se ikada zapitali kako bi ovaj model izgledao kao SUV?

Zahvaljujući dizajneru KDesing AG stigao je jedan od mogućih odgovora na to pitanje. Render zamišljenog vozila predstavlja rezultat kombinacije Toyote Supre i Toyote Venze, a iako to možda zvuči kao recept za katastrofu, automobil uopće ne izgleda loše.

Postoje samo dva rendera, ali su sasvim dovoljna da se dočara kako bi SUV izgledao u stvarnosti.

Prednji dio je bez sumnje preuzet od Supre, što se vidi po velikim usisnicima i nosu, a prednja svjetla i maska se dobro uklapaju s poklopcem motora preuzetim od Venze.

Nazad je masivni Suprin difuzor s dva završetka izduvnih cijevi, što se također dobro uklapa s vratima prtljažnika modela Venza.

Venza se pokazala kao popularna baza za modifikacije, a Toyota je već predstavila GR verziju.

Supra se nudi s 2,0-litarskim četverocilindičnim motorom s turbopunjačem, ali i sa šestocilindičnim 3,0-litarskim BMW-ovim motorom. 

Ova verzija od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi te razvija 382 KS pa je možda logičniji izbor za zamišljeni automobil, prenosi Klix.ba.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana