Osvježeni stiže u prodajne salone

Glas Srpske
Osvježeni stiže u prodajne salone

Nakon četiri godine, koliko je aktuelna C klasa u prodaji, njemački proizvođač restilizovao je svoj najvažniji model u gami.

Promjene na spoljašnjosti obuhvataju nove LED farove, za koje u "Mercedesu" kažu da se sastoje od po 84 nezavisno upravljiva svjetlosna izvora koji automatski mijenjaju svetlosni snop u zavisnosti od saobraćajne situacije. Unutrašnjost je takođe u znatnoj mjeri nepromijenjena, ali tu su sada novi sadržaji preuzeti iz najluksuznijeg "Mercedesovog" modela S klase, uključujući opcionu 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu rezolucije 1920x720 piksela.

Nov je i multifunkcionalni volan sa komandama osjetljivim na dodir, kao i unaprijeđeni tačped sa haptičkim odzivom, pomoću koga se upravlja multimedijalnim sistemom. "Mercedes" je saopštio da je kupcima na raspolaganju i poboljšani hed-ap displej i novi opcioni 10,25-inčni ekran multimedijalnog sistema. Unaprijeđena je i ponuda dezena presvlaka sjedišta i tapacirunga, a obim glasovnih komandi proširen je i na uključivanje grijanja u sjedištima. "Mercedes" C klase za 2019. opremljen je najnovijim sistemima asistencije, koji omogućavaju poluautonomnu vožnju, u određenim situacijama i na određenim putnim dionicima.

Ovo je postignuto zahvaljujući, između ostalog, i novoj kameri i radaru koji omogućavaju da auto "vidi" i do 500 metara ispred. "Mercedes" je u nekim zemljama već počeo da prima uplate za tri modela - dva benzinca i jednog dizelaša. Osnovni model, C200, opremljen 1,5-litarskim benzinskim motorima sa 184 KS (135 kW) i 280 Nm, i devetobrzinskim automatikom, u verziji sa zadnjim pogonom, u Njemačkoj košta od 39.948 evra.  "Mercedes" C klase s istim motorom, ali sa 4Matic pogonom na sva četiri točka, skuplji je za 2.380 evra. Dizel opcija, C220d, koja ispod haube ima 2,0-litarski agregat sa 194 KS (143 kW) i 400 Nm, uparen sa pomenutim automatikom, ima startnu cijenu od 42.328 evra.

Najjeftiniji karavan u Njemačkoj košta 41.614 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana