Objavljene prve skice »audi A9 prolog« koncepta

Agencije
Objavljene prve skice »audi A9 prolog« koncepta

Prve skice novog "audi A9 prolog" koncepta su procurile na internet uoči svjetske premijere koja je zakazana za predstojeći Salon u Los Anđelesu.

Prvo što primjećujemo na skicama je činjenica da je u pitanju kupe sa dvoja vrata.

Novi koncept je, kako proizvođači već tradicionalno objašnjavaju, smišljen da predstavi budući dizajnerski jezik kompanije kojoj se nedavno priključio novi šef dizajna Mark Lihte. Enterijer će takođe biti urađen po novim principima, pišu Vesti mojauto.

Izduženi i niski izgled automobila iz profila podsjeća na aktuelni "audi A7 sportbek" uz ekstravagantnije detalje i dugačku haubu.

Naravno, tu su opšta Audijeva mjesta poput široke rešetke, oštrih LED farova i dominantnih usisnika vazduha. Kupe je dugačak 5.1, širok 1.95 i visok 1.39 metara, a izgrađen je na većoj MLB platformi koju dijeli sa "audijem A8" i "A7".

Iako za sada samo dizajnerska studija specijalno napravljena za Salon u Los Anđelesu, "A9 koncept" bi mogao da stigne do proizvodnje u 2017, a u najmoćnijoj varijanti bi ispod haube najverovatnije imao usavršeni 4.0-litarski tvin-turbo V8 iz "RS6 Avant"-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana