Objavljen spisak automobila koji su potonuli sa brodom Felicity Ace

Nezavisne
Foto: printskrin

Na morskom dnu završilo je i nekoliko kolekcionarskih primjeraka.

Još ranije se znalo da je sa brodom za prevoz automobila Felicity Aceu morske dubine otišlo i na hiljade automobila od kojih je većina prethodno izgorjela u požaru na brodu.

Najviše automobila je Folcvagen grupacije, i to novih primjeraka koji su prevoženi do svojih kupaca.

Prema dostupnim podacima, na dnu je završilo 85 Lamborginija među kojima je 50 Urusa, 20 Huracana, ali i 15 Aventadora iz posljednje serije ovog modela koji odlazi u penziju, prenosi B92.

Lamborgini je zato morao ponovo da pokrene inače već okončanu proizvodnju Aventadora kako bi kupcima nadoknadio gubitak.

Na dnu je i završilo 846 Audija, 580 Poršea i 523 Folcvagena. Nepovratno je izgubljeno čak 190 primjeraka marke Bentli, brenda čija je godišnja proizvodnja 2021. iznosila ukupno 14.659 automobila.

Kako saznaje TopGear.nl, na brodu su bili i brojni klasični, kolekcionarski automobili. Tako je more progutalo stari Land Rover Defender iz 1977. godine, a nestao je BMW 750i iz 2007. godine.

Na spisku je i privatni Porše 718 Boster GTS nepoznatog vlasnika, pa čak i 65. po redu proizvedeni primjerak Honde Prelude. Novopečeni vlasnik tako je ostao bez Hondinog klasika na koji je vjeroatno čekao mjesecima.

Pored materijalnog gubitka i određene doze zagađenja, ipak je dobra vijest da u požaru i gubitku broda niko nije stradao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana