Tjuner Novitek frizirao Ferari 296 GTS, sada ima više snage i stila

G.S.
Foto: Novitek

Ferari 296 GTS je još jedan superautomobil iz Maranela koji je prošao Novitekov tretman, a nakon kupea 296 GTB iz prošle godine.

Elektrificikovani egzotični model sada ima više snage, diskretne karbonske dodatke, nove felge, niži ovjes i glasniji izduvni sistem.

Kada je riječ o eksterijeru, tjuner se odlučio za suptilni pristup. Dio paketa su prednji lip spojler, pragovi, kućišta bočnih retrovizora, detalji bočnih usisa, difuzor i daktejl spojler, a sve komponente su napravljene od karbonskih vlakana te sadrže završni sloj visokog sjaja. Tjuner nudi i poklopac stražnje kamere s odgovarajućim izgledom.

Ipak, najupečatljiviji detalj su nove Novitek NF10 felge proizvedene u saradnji s Vosenom. Naprijed su 21, a nazad 22-inčne felge sa po pet dvostrukih krakova, a dostupne su u 72 boje s brušenom ili poliranom završnom obradom.

Set sportskih opruga spušta automobil za 35 mm, no automobil je opremljen hidrauličkim sistemom koji podiže prednju osovinu do 40 mm, prenosi Kliks.

Što se tiče plag-in hibridnog pogona Ferarija 296 GTS, Novitek je snagu povećao sa 830 na 868 KS. MGU-K električni motor je ostao nedirnut, tako da svih 38 KS dolazi isključivo od 2,9-litarski V6 tvin-turbo motora.

Povećanje snage je postignuto optimizovanjem turbo ulaza i ugradnjom izduvnog sistema visokih performansi sa sportskim katalizatorima sa 100 ćelija. Izduvne cijevi su dostupne s karbonskim premazom ili pozlatom. Ovisno o konfiguraciji, dostupan je izduvni sistem od nehrđajućeg čelika i Inkonela te nudi bolju toplinsku izolaciju, a također posjeduje aktivno kontrolisane leptir ventile.

Novitek nudi i modifikacije unutrašnjosti, koje uključuju nove kožne i Alkantara presvlake u boji po želji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana