Novi luksuzni Maserati Ghibli FOTO

Agencije
Novi luksuzni Maserati Ghibli FOTO

Maserati je objavio prve fotografije i tehničke detalje nove luksuzne limuzine, modela Ghibli, prenijele su agencije.

Ghibli je zamišljen kao manja verzija modela Quattroporte, čija je najnovija generacija imala premijeru početkom 2013. godine.

Iako nova Maseratijeva limuzina sa 4 vrata svojom siluetom podsjeća na Quattroporte, osim po dimenzijama, dva modela razlikuju se i u stilskim detaljima.

Najveća razlika je u dizajnu prednjeg i zadnjeg dijela automobila. Ghibli ima naglašenije farove i istaknutiju masku hladnjaka, što ovom automobilu daje sportskiji i dinamičniji izgled.

U odnosu na Quattroporte, donji dio branika i široki otvor za vazduh imaju jednostavniji oblik.

Različita su i stop svjetla, kao i oblik izduvnih cijevi, a Ghibli ima i uprošćeniji dizajn poklopca prtljažnika.

Preliminarne informaciji o pogonskim agregatima govore da će u ponudi biti dvije verzije 3.0 litarskog V6 turbo-benzinca, a prvi put u istoriji Maseratija jedan automobil ove marke biće pogonjen dizel motorom, i to takođe trolitarskom V6 turbo jedinicom.

Sva tri motora biće povezana sa osmobrzinskim automatskim mjenjačem, dok će se snaga standardno prenositi na zadnje točkove.

Ko opcija, biće dostupan i Q4 pogon na sva 4 točka.

Više tehničkih detalja o motorima i preformansama automobila možemo očekivati nakon zvanične premijere modela Ghibli, koja je zakazana za sajam automobila u Šangaju, od 21-29. aprila 2013. godine.

U Maseratiju kažu da će Ghibli biti važan model u ostvarivanju dugoročnog cilja tog proizvođača, a to je da njegova godišnja prodaja dostigne 50.000 automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana