Novi električni Reno Tvingo će se proizvoditi u Sloveniji, cijena niža od 20.000 eura

G.S.
Novi električni Reno Tvingo će se proizvoditi u Sloveniji, cijena niža od 20.000 eura

Reno će novi električni model Tnjingo proizvoditi u postrojenju smještenom u Novom Mestu u Sloveniji.

Krajem 2023. godine je Reno najavio nadolazeći Tvingo, potpuno električni model koji je inspirisan originalnim dizajnom ovog „mališana“ Pozicioniran ispod modela 5 E-Tech Electric, novi Tvingo bi trebao imati osnovnu cijenu nižu od 20.000 evra. Uprkos pregovorima s Volksvagenom vezanih za razvoj, Reno se na kraju udružio s zasad neimenovanom kineskom kompanijom.

Proizvodnja će se obavljati u Renoovoj fabrici Revoz u Novom Mestu u Sloveniji, a slovenska novinska agencija STA je javila da su Reno i vlada Slovenije potpisali memorandum o razumijevanju za realizaciju ovog projekta. Slovenska vlada će investirati u projekt, no zasad nije poznato o kojem iznosu se radi. Proizvodnja će početi 2026. godine, a prvi cilj je proizvoditi 150.000 primjeraka električnog Tvinga godišnje,prenosi Kliks.

Ovo označava nastavak Renoovog korištenja fabrike Revoz, koja je prethodno proizvodila treću generaciju Tvinga i električni Tvingo. Trenutno s proizvodne trake u ovom postrojenju silaze primjerci modela Reno Klio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana