Nova Opel Agila djeliće platformu sa Chevorletom Spark

Agencije
Nova Opel Agila djeliće platformu sa Chevorletom Spark

U pripremi je treća generacija modela Opel Agila. Za razliku od prethodne dvije verzije, nova Agila neće imati dodirnih tačaka sa odgovarajućim modelima marke Suzuki, već će biti zasnovana na budućem Chevorletu Spark.

Opel će nakon modela ADAM, koji je zamišljen kao nešto skuplji, "lajfstajl" automobil, ponuditi tržištu još jedan mali gradski model koji će biti pristupačniji prosječnom kupcu.

Agila, kao već poznato ime u Opelovoj gami, djeliće platformu i komponenete sa drugim sličnim modelom kompanije General Motors - novim Chevorletom Spark, koji bi trebalo da se pojavi na tržištu 2015.

Treba napomenuti da ova dva automobila neće predstavljati konkurenciju jedan drugom u Evropi, s obzirom da je Chevorlet najavio da će se 2016. povući sa ovog tržišta.

Prototip nove Agile koji je fotografisan tokom test vožnje, poptuno je prekriven kamuflažnom folijom, ali može se vidjeti da je u pitanju vozilo sa 5 vrata sa zasječenim zadnjim dijelom.

Očekuje se da će za pogon biti upotrebljena atmosferska verzija Opelovog trocilindričnog 1.0 litarskog benzinca, kao i turbo-punjene varijante ovog motora, sa 90 i 115 ks, koje su već predstavljene u modelu ADAM.

Nova Ople Agila ne očekuje se u prodajnim salonima pre 2015. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana