Nova Mazda6 FOTO

Agencije
Nova Mazda6 FOTO

Najnovija generacija modela Mazda6 imaće svjetsku premijeru na sajmu automobila u Moskvi koji se održava od 29. avgusta do 9. septembra 2012. godine.

Nakon nekoliko kratkih promotivnih video klipova na kojima su prikazani detalji nove Mazde6, japanski proizvođač objavio je prve zvanične fotografije ovog automobila.

Dizajn nove Mazde6 preuzet je sa koncepta Takeri iz 2011. godine, a nakon Mazde CX-5 to će biti drugi serijski model japanske kompanije koji će usvojiti SKYLACTIV tehnologiju i novi KODO ("duša pokreta") dizajnerski jezik.

Nova "šestica" ujedno je i prvi automobil koji će imati Mazdin regeneratvini sistem kočenja i-ELOOP.

U toj kompaniji kažu da su u novoj Mazda6 objedinili najsavremenjija tehnološka dostignuća koja su razvili njihovi inženjeri u različitim domenima, od dinamičnog dizajna i performansi, preko smanjenja negativnog uticaja na životnu okolinu, pa do sigurnosti putnika.

Nova Mazda6 biće predstavljena na auto-salonu u Moskvi u sedan verziji, opremljena SKYLACTIV -G 2.0 litarskim benzinskim motorom sa direktnim ubrizgavanjem i SKYLACTIV –DRIVE šestostepenim automatskim mijenjačem.

Mazda još uvek nije zvanično objavila datum početka prodaje nove "šestice", a prema ranijim informacija to će se dogoditi u prvom kvartalu 2013. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana