Nova Mazda 3 MPS imaće pogon na sva 4 točka

Agencije
Nova Mazda 3 MPS imaće pogon na sva 4 točka

Sportska verzija najnovije generacije Mazde 3 trebalo bi da dobije 4x4 pogon, što će doprinijeti boljim upravljačkim karakteristikama ovog automobila, ali i otvoriti mogućnost za ugradnju snažnijeg motora.

Na taj način Mazda 3 MPS mogla bi da se suprotstavi sličnim modelima iz klase kao što su Volkswagen Golf R ili Mercedes A45 AMG, koji takođe imaju pogon na sve točkove.

Jedan od menadžera kompanije, Takeo Moriuchi, objasnio je da sa tehničkog stanovništa ugradnja pogona 4x4 neće predstavljati problem.

“Nova Mazda 3 zasnovana je na istoj platformi kao i crossover model CX-5, koji je osim pogona na prednje dostupan i sa pogonom na sva 4 točka”, kaže Moriuchi.

S obzirom da se kod prethodne Mazde 3 MPS, koja je opremljena 2.3 litarskim motorom sa 260 ks (191 kW) i 380 Nm, snaga prenosila samo na prednje točkove, novi model bi zahvaljujući 4dž4 pogonu imao mogućnost da dobije i snažniji agregat i da samim tim bude konkurentniji na stazi.

Mazda još uvek nije potvrdila datum pojavljivanja novog MPS modela, a kao mogući termin spominje se decembar 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana