Nissan Sport Sedan - koncept koji će ući u proizvodnju

Agencije
Nissan Sport Sedan - koncept koji će ući u proizvodnju

Na sajamu automobila u Detroitu i ove godine izložen je veliki broj konceptnih vozila. Za razliku od mnogih od njih koji vjerovatno neće odmaći dalje od dizajnerske studije, ili će poslužiti tek kao osnova za uprošćeni serijski model, Nissan tvrdi da će njegov Sports Sedan ući u proizvodnju i to manje više neizmijenjen.

Nissanov koncept dizajniran je u skladu sa novim koroporativnim izgledom modela ovog proizvođača.

Uz karakterističnu "V" masku hladnjaka, na prednjem dijelu izdvajaju se tipična dnevna LED svijeta u obliku bumeranga i blago povijena hauba.

Koncept ima nisku i izduženu siluetu sportskog automobila, sa naglašenim proširenjma na lukovima iznad točkova kako bi se ispod njih smjestile masivne 21 inčne alu felne.

Posebna poslastica je veliki panoramski krov koji zajedno sa zadnjom staklenom površinom čini vizuelno jedinstvenu cjelinu.

Unutrašnjost je dizajnirana tako da imate utisak da se nalazite u automobilu premijum klase, uz obilatu upotrebu kože, kojom su osim sjedišta i volana obloženi komandna tabla i dijelovi obloge vrata.

Centralnom konzolom dominira veliki, futuristički ekran multimedijalnog sistema.

Ispod haube je smješten 3.5 litarski V6 za koji u Nissanu kažu da može da isporuči više od 300 ks. Motor je povezan sa sportski podešenim Xtronic CVT mjenjačem.

Na žalost, Nissan nije saopštio više tehničkih detalja kao ni i performanse Sport Sedana, ali je izvršni potpredsjednik kompanije, Endi Palmer, otkrio da japanski proizvođač namjerava da koncept pretoči u serijski model.

"Plan je da se produkcijski model što je moguće manje razlikuje od koncepta koji smo prikazali u Detroitu", kaže Palmer.

 

Pretpostavlja se da će Sport Sedan poslužiti kao osnova za slijedeću generaciju modela Maxima, a najveći izazov biće prenijeti u serijsku verziju detalje poput atraktivnog panoramskog krova, koji će vjerovatno biti dostupan kao opcija u skupljim paketima opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana