Nijemci prave elektromobile u Kragujevcu?

B92
Nijemci prave elektromobile u Kragujevcu?

Kragujevac - Njemačka kompanija German-E-Cars ozbiljno je zainteresovana za ulaganje u postojeće ili nove programe u srpskoj autoindustriji.

Delegacija German-E-Cars boravila je danas u Kragujevcu, gdje je u Regionalnoj privrednoj komori razgovarala sa članicama Regionalnog automobilskog klastera centralne Srbije.

"Sem ulaganja u osavremenjavanje tradicionalne proizvodnje radi zadovoljavanja zahtjeva međunarodnog tržišta i evropskih standarda, ispitujemo mogućnosti da u Srbiji pokrenemo i proizvodnju električnih namenskih vozila. Posebno smo zainteresovani za stratešku saradnju sa ovdašnjim univerzitetima i tehničkim školama", najavio je Frank Laber, direktor kompanije.

Za nas je od posebne važnosti što kompanija German-E-Cars nije zainteresovana da ovde dođe zbog jeftine radne snage ili da bi nešto kupila a potom prodala, već da tu dugoročno ostane, da strateški sarađuje sa našom privredom, podiže njenu konkurentnost i obezbjedi transfer najmodernijih tehnologija srpskim preduzećima, ocijenio je Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije.

German-E-Cars je privatna kompanija posebno fokusirana na proizvodnju voznog parka za aerodrome, koji se novim regulativama za zaštitu životne sredine obavezuju da svoja vozila (od ketering vozila do autobusa) prebacuju na električni pogon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana