Nevjerovatno kako je ovo preživio FOTO

Agencije
Nevjerovatno kako je ovo preživio FOTO

Vozač Calibera iz Virdžinije pretrpio je samo lakše povrede u teškoj saobraćajnoj nesreći koja bi ga najvjerovatnije koštala života - da je bio vezan sigurnosnim pojasom.

Nakon što je udario u kamionsku prikolicu, Dodge Caliber kojim je upravljao Džejkob Henli prešao je preko travnate površine između dvije kolovozne trake autoputa, da bi na kraju naletio na zaštitnu ogradu.

Metalna ograda probila je prednji dio vozila na mjestu gdje inače sjedi vozač, ali je on preživio spletom nevjerovatnih okolnosti.

S obzirom da nije bio vezan pojasom, Henli je od siline udara u prikolicu bio odbačen na mjesto suvozača, gdje se nalazio kada je automobil udario u ogradu.

I dok bi nevezivanje sigurnosnog pojasa u skoro svakom drugom scenariju nesreće sigurno uticalo da vozač prođe sa mnogo težim posljedicama, ili da čak i pogine, ironično, njegova nemarnost ga je ovog puta spasila.

Ipak, ništa nije moglo da ga spase od policije, koja ga je nakon uviđaja optužila po nekoliko osnova. Protiv Henlija su podnete prijave zbog nesmotrene vožnje, upravljanja vozilom bez važeće dozvole i dokaza o osiguranju - ali, da ironija bude veća, i zbog nevezivanja pojasa.

Slučajevi kao što je ovaj izuzetno su rijetki i mogu se posmatrati samo kao izuzetak koji potvrđuje pravilo da treba vezivati pojaseve u automobilu jer su oni tu zbog vaše bezbjednosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana