Ne prelazite autom velike kilometraže? Mehaničar upozorava zašto to može biti veliki problem

G.S.
Foto: Ilustracija

Mehaničari savjetuju vozače koji posjeduju automobile sa malom kilometražom ili razmišljaju o kupovini takvog vozila da obrate posebnu pažnju na stanje svog auta.

Ako ste vozač koji ne prelazi puno kilometara godišnje, možda biste trebali preispitati način na koji koristite svoj automobil. Ovo upozorenje dolazi nakon što je mehaničar izdao savjet ljudima koji rijetko voze svoje automobile. Iako se to na prvi pogled može činiti neobičnim, ubrzo postaje jasno zašto je to važno. Creg iz Valsal Vud Tajersa podijelio je na TikToku (@walsallwoodtyre) zašto su automobili koji se dugo ne voze podložni određenim rizicima, piše LdBajbl.

On je savjetovao vozače koji posjeduju automobile sa malom kilometražom ili razmišljaju o kupovini takvog vozila da obrate posebnu pažnju na stanje svojih automobila. U videu objavljenom na stranici, Kreg je rekao: „Većina automobila koje vidimo u najgorem stanju kada je riječ o koroziji ili oštećenim komponentama vožena je vrlo rijetko, na primjer, 11 i po mjeseci godišnje sa minimalnom kilometražom od samo 30 km. Takvi automobili često su u lošijem stanju za tehnički pregled nego vozila koja prelaze 100.000 km godišnje jer se dijelovi ne podmazuju, ne pomjeraju i ne oslobađaju.“, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana