Ne brinite, neću upropastiti Ferrari

Agencije
Ne brinite, neću upropastiti Ferrari

Novi predsjednik Ferrarija, Serđo Markione, izjavio je da fanovi te italijanske automobilske marke ne treba da brinu i da je kompanija u dobrim rukama.

Markione je 13. oktobra na čelu Ferrarija zamjenio dugogodišnjeg predsjednika, Luku di Montecemola, koji je posljednjih godina značajno doprinio usponu te kompanije.

U međuvremenu, fanovi Ferrarija izrazili su bojazan da će se taj proizvođač promjeniti pod novim rukovodstvom i izgubiti dosadašnji ekskluzivitet, koji je zagovarao di Montecemolo.

"Nema razloga za brigu. Ferrari je u dobrim rukama kao dio grupacije FIAT Chrysler Automobiles (FCA) i tako će i ostati, sve dok ima prepoznatljivi DNK", rekao je Serđo Markione.

U intervjuu koji je dao američkoj mreži CNBC nakon stupanja na mjesto predsjednika Ferrarija, Markione, koji je i izvršni direktor grupacije FCA, kazao je da će posebnu pažnju posvetiti tržištu SAD.

On je dodao da je potrebno izbjeći da Ferrari primi više narudžbina nego što može da proizvede vozila, jer će kupci biti nezadovoljni ako predugo čekaju na isporuku.

Iako je rekao da neće značajno povećati godipnju proizvodnju Ferrarija, Markione je istakao da ipak treba osluškivati tržište.

"Morate biti pažljivi oko ograničavanja proizvodnje, jer je baza kupaca Ferrarija u stalnom porastu", kazao je Markione.

Proizvodnja Ferrarija u 2013. bila je ograničena na 7.000 automobila, a planovi za 2014. predviđaju povećanje od 200 vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana