Naredne godine Fijat 500L na gas

Agencije
Naredne godine Fijat 500L na gas

Kragujevac - Nova verzija automobila "fijat 500L" sa pogonom na tečni gas počeće da se proizvodi u kragujevačkoj fabrici automobila tokom februara ili marta, najavio je direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Antonio Čezare Ferara.

Ferara očekuje da će Vlada Srbije postići dogovor o izvozu vozila na rusko tržište, što će, kako je rekao, stvoriti mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta.

"Svesni smo da se na tome radi, ali da nailaze i na prepreke s druge strane", rekao je Ferara novinarima u Kragujevcu, prenosi RTS.

On kaže da je kragujevačka fabrika ispunila sve planove u 2013. godini i lansirala planirane automobilske modele i motore.

"U ovoj godini trebalo bi da bude proizvedeno ukupno između 100.000 i 120.000 žfijata 500L", od čega je 20 odsto izvezeno za američko tržište", rekao je Ferara, navodeći da se proizvodnja uklapa u predviđene okvire.

Prema podacima Ministarstva finansija Srbije, za 10 mjeseci ove godine "Fijat" je izvezao vozila ukupne vrijednosti 1,282 milijardi evra, što je ovu kompaniju svrstalo na prvo mjesto liste najvećih srpskih izvoznika.

"Fijat automobili Srbija" zapošljava 3.050 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana