Najluksuznija limuzina na svijetu nosiće Mercedesov znak

Agencije
Najluksuznija limuzina na svijetu nosiće Mercedesov znak

Mercedes planira da 2015. godine predstavi novi S600 Pullman koji će biti zasnovan na aktuelnoj S klasi, sa namjerom da tržištu ponudi najluksuzniju serijsku limuzinu na svijetu.

Njemački proizvođač je posljednjih godina proširio svoju ponudu kompaktnim modelima sa prednjim pogonom, kao što su nova A klasa, CLA i GLA. Na taj način uspio je da se približi mlađoj populaciji koja mu ranije nije bila toliko naklonjena.

Međutim, Mercedes nije zapostavio ni drugi kraj spektra na kome se nalazi luksuzna limuzina S klase.

Nova generacija ovog modela doživela je odličan prijem na tržištu. Prema prognozama koje je izneo IHS Automotive, prodaja S klase u 2014. porašće za 63 procenta u odnosu na prethodnu godinu, i trebalo bi da iznosi blizu 100 hiljada jedinica.

Uspjeh S klase omogućiće Mercedesu da na bazi standardne verzije ponudi niz super-luksuznih varijanti, poput modela sa produženim međuosovinskim rastojanjem i dodatkom Maybach u imenu, a u vrhu ponude naći će se S600 Pullman.

Ovaj model čuven je po tome što su ranije verzije koristili brojni državnici, diktatori, ali i bogate, poznate ličnosti iz drugih sfera javnog života.

Prema saznanjima Blumberga, Mercedes S600 Pullman biće dugačak oko 6,4 m, a blindirana verzija koštaće oko 730.000 evra, što će ovaj model činiti najskupljom serijski proizvedenom limuzinom na svijetu.

Neblindirani automobil biće cjenovno znatno jeftinije, ali i dalje veoma luskuzno vozilo.

Mercedes se nada da će novi Pullman povratiti slavu koji je taj model imao šezdesetih godina 20. vijeka i da će se na tržištu suprotstaviti super-luksuznim limuzinama, kao što je Rolls-Royce Phantom sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Osim luksuzom, novi S600 Pullman dominiraće i u tehnološkom smislu s obzirom da će biti opremljen najsavremeniji elektronskim bezbjednosnim i sistemima asistencije koji su već dostupni u standardnoj S klasi.

 

Očekuje se da će Mercedes novi S600 Pullman predstaviti 2015. godine, a kako bi ovaj automobil trebalo da izgleda možete vidjeti na patentnim crtežima koji su dospijeli na internet.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana