Najbolji u 2014. po izboru magazina Top Gear

Agencije
Najbolji u 2014. po izboru magazina Top Gear

Kako se bliži kraj godine, pristižu i prvi rezultati izbora za automobil godine. Među prvima se oglasio britanski Top Gear.

Za najbolji automobil 2014. Džeremi Klarkson je proglasio Chevrolet Corvette Stingray, Džejms Mej se odlučio za Ferrari LaFerrari, dok Ričard Hamond smatra da je to Porshce 918 Spyder. Ipak, ukupni pobednik nije ni jedan od navedenih modela - već BMW i8.

Iako za neke ovakav izbor predstavlja iznenađenje, Top Gear se odlučio da BMW i8 proglasi za automobil godine zato što, prema njihovom mišljenju, ovaj model "dokazuje da automobil koji unosi nešto novo u auto-industriju i dalje može da bude uzbudljiv za vožnju".

"Hibridni pogonski sistem i sva nova tehnologija koja se nalazi u automobilu nisu prepreka da BMW i8 bude prije svega zabavan i uzbudljiv automobil", objašnjava britanski auto-magazin.

"Sve na njemu je tako prirodno, lako za korišćenje i na svom mjestu - a uz to ima i vrata koja se otvaraju na gore."

"Mogli smo da ga proglasimo za 'zeleni' auto godine, ali on je mnogo više od toga - on je jednostavno Auto godine", zaključuju u Top Gear-u.

Najbolji sportski automobil 2014. prema mišljenju britanskog magazina je Mercedes AMG GT, dok je za sportski hečbek godine izabran VW Golf R.

Top Gear smatra da je superautomobil 2014. Lamborghini Huracan, a titula najboljeg kupea koji se pojavio ove godine pripala je novom Audiju TT.

Kabriolet godine je Ferrari 458 Speciale A, najbolji premijum automobil je Mercedes S klase Coupe, dok je isti proizvođač osvojio i titulu najboljeg porodičnog automobila 2014. sa karavanom C klase.

Top Gear je za hečbek godine izabrao Citroen C4 Cactus, a najbolji mali gradski auto je novi Renault Twingo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana