Nagrade za bezbjednost ford fokusu

Agencije
Nagrade za bezbjednost ford fokusu

BRENTVUD - Nezavisna organizacija za procjenu bezbjednosti automobila "Euro ICAP" proglasila je "ford fokus" najboljim u klasi među evropskim malim porodičnim automobilima, na osnovu rezultata kreš testa i napredne sigurnosne tehnologije, objavila je kompanija "Ford Evropa."

"Fokus" je dobio jedno od samo pet priznanja za najboljeg u klasi, zahvaljujući tome što je osvojio maksimalnih pet zvjezdica na "Euro ICAP" testu, kao i za četiri "Euro ICAP" nagrade stečene prošle godine.

"Euro ICAP" je pomenuo i novog "ford rendžera", nakon što je postao najsigurniji pik-ap, koji je  do sada testirala ta organizacija, jer je dobio svih pet zvjezdica za vozila te kategorije. "Rendžer" je postigao visok rejting u svim procjenama bezjbednosti, a posebno priznanje je stekao za zaštitu pešaka.

"Fokus" je pet zvjezdica stekao sa skorom od 92 odsto za bezbjednost odraslih putnika, od 82 odsto za bezbjednost djece putnika, 72 odsto za bezbjednost pješaka i sa 71 odsto za bezjbednosnu asistenciju u vozilu.

Nagrade su dobijene za "Driver Alert" - upozorenje vozaču, osmišljeno da detektuje umor vozača,  "Forward Alert " - upozoravanje na prepreke ispred vozila, funkcija koja koristi radarsku tehnologiju da skenira put ispred i upozorava vozača ako postoji vjerovatnoća sudara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana