Na koga se ugleda Alfa Romeo?

GS
Na koga se ugleda Alfa Romeo?

Nema sumnje da u Stellantis-u i dalje vjeruju u uspjeh Alfa Romea.

Naravno, tu vjeru će potkrijepiti ulaganjima, ali ipak uz određenu rezervu, koja znači dijeljenje tehnologije s PSA ili FCA koncernom. Tonale koristi osnovu Jeep Compass-a, ali se predstavlja kao premium beskompromisne ponude.

Nedavno su organizovane test vožnje modela Tonale, a na njima je bio prisutan i prvi čovjek marke Jean-Philippe Imparato. On je navodno izjavio da Alfa Romeo uzor pronalazi u japanskoj marki kad je u pitanju kvalitet. "Moje mjerilo kvaliteta je Leksus", rekao je Imparato u intervjuu, piše Automotive News Europe.
Giulia i Stelvio su prošle godine bili na 28. od ukupno 32 mjesta na ljestvici po pitanju inicijalnog kvaliteta. Leksus na koji se Imparato poziva je bio u samom vrhu kao najbolje pozicionirana premium marka.

Šta nas čeka?

Napredak po pitanju kvaliteta je zaista moguć. Dovoljno je reći da je Imparato lično pomjerao premijeru modela Tonale sve dok nije bio uvjeren da automobil dostojno predstavlja italijansku marku.

U budućnosti ćemo dočekati i novu generaciju Giulie, ali isključivo u električnom izdanju. 2024. godine dolazi subkompaktni crossover, a zatim i veliki premium modeli kalibra BMW-a X5 i Serije 7. Biće zanimljivo, prenosi B92.

Kad je Tonale u pitanju, prve isporuke u Italiji kreću sljedećeg mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana