MINI predstavio Cooper Pat Moss Edition: U čast prve reli pobjede

Kliks
Foto: printskrin

Za prvu pobjedu britanske automobilske kompanije na međunarodnoj reli sceni zaslužne su Pat Moss i njena suvozačica An Visdom koje su davne 1962. godine trijumfovale na Tulip reliju.

U čast prve reli pobjede na međunarodnom nivou, za koju su zaslužne Pat Mos i An Visdom, MINI je na Međunarodni dan žena predstavio brojčano ograničeno izdanje modela Kuper koje se krije iza naziva Pat Mos Edition.

MINI će Cooper Pat Moss napraviti u 800 primjeraka koji će se nuditi širom svijeta, a s posebnim izdanjem Kupera u britanskoj automobilskoj kompaniji podsjećaju na Pat Mos (mlađa sestra vozača Formule 1 Sterlinga Mosa) i njenu suvozačicu An Visdom koje su 1962. godine nakon 2.500 pređenih kilometara trijumfovale na međunarodnom Tulip reliju.

Pored potpisa Pat Mos, stilizovanih tulipana i grafike na prednjim blatobranima koja otkriva trasu Tulip relija, MINI će Pat Mos Kuper kupcima ponuditi u dvije boje karoserije (Peper bijela i Midnajt crna) s kojom stiže višebojna kombinacija krova, a kućišta retrovizora u svakoj varijanti ostaju crvena.

Minijevo posebno izdanje Kupera nudit će se i u kombinaciji s pet vrata, a kupci automobila koji pokreće dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor (192 KS) moći će da biraju između ručnog 6-stepenog i automatskog 8-stepenog mjenjača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana