MINI pik-ap izgleda kao stvoren za zabavu FOTO

Agencije
MINI pik-ap izgleda kao stvoren za zabavu FOTO

Iako na tržištu već postoji osam modela koji na haubi imaju značku MINI, izgleda da još uvijek nisu iscrpljene sve ideje za nove verzije automobila ovog proizvođača.

Dok čelnici kompanije razmatraju da li je MINI-ju uopšte potreban toliki broj modela na tržištu, grupa zaposlenih iz BMW fabrika u Minhenu i Dingolfingu odlučila je da jedan MINI Paceman pretvori u pik-ap koncept.

Kao rezultat nastao je MINI Paceman Adventure, automobil koji napred ima dva sjedišta, a pozadi otvoreni teretni odeljak.

Vozilo je zasnovano na modelu Paceman Cooper S koji ispod haube ima četvorocilindrični 1.6 litarski turbo-benzinski motor sa 184 ks (135 kW) i 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva četiri točka pomoću ALL4 pogonskog sistema.

Osim što je uklonjen zadnji dio putničke kabine, izvršene su izmjene na oslanjanju, povećano je odstojanje od zemlje, a montirane su i specijalne gume za terensku vožnju.

Zahvaljujući ovim modifikacijama, Paceman Adventure je u stanju da se kreće po najraznovrsnijim i najtežim terenima.

"Automobil možete bez problema voziti po svim podlogama - od kamenitih i blatnjavih planinskih puteva, do pješčanih pustinjskih predjela", kažu tvorci ovog vozila.

"Zahvaljujući visoko postavljenom otvoru usisnika za vazduh, u stanju je da prođe i kroz veće potoke ili riječice".

Paceman Adventure nije klasičan koncept i kako kažu u MINI-ju nije predviđeno da jednog dana uđe u serijsku proizvodnju, što je šteta s obzirom da ovaj jedinstveni automobil na fotografijama izgleda veoma zanimljivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana