Mercedes MLC za 2015.

Agencije
Mercedes MLC za 2015.

Prototip Mercedesa MLC, koji će biti rival BMW-u X6, fotografisan je tokom testiranja na Nirburgringu. Ako vam se automobil čini poznatim, to je zato što se test prototip još uvijek krije ispod karoserije aktuelnog Mercedesa ML.

O budućem Mercedesovom coupe-crossoveru i dalje je dostupno malo informacija. Ono što se zna je da će MLC biti postavljen na modifikovanu platformu Mercedesa M klase.

Na fotografijama se može vidjeti da testirano vozilo ima spušteno oslanjanje, a po dodatnim proširenjma na lukovima iznad točkova može se zaključiti da je automobil širi od standardnog Mercedesa ML.

Kada je riječ o pogonskim agregatima, inženjerima njemačkog proizvođača na raspolaganju su motori koji se koriste i u aktuelnoj M klasi, poput V6 i V8 benzinaca i šestocilindričnog dizelaša. Za AMG model dostupan je 5.5 litarski Bi-turbo V8.

Proizvodnja Mercedesa MLC mogla bi da bude poverena fabrici te kompanije koja se nalazi u mjestu Tuscaloosa, u Alabami, u koju je njemački proizvođač ulaže 350 miliona dolara (oko 264 miliona evra) i otvara 400 novih radnih mjesta. Inače, u ovom pogonu se trenutno izrađuju modeli ML i GL, a od 2014. pridružiće im se i nova C klasa.

Mercedes je 2012. odlučio da prekine proizvodnju R klase koja se takođe proizvodila u istoj fabrici.

Očekuje se da će Mercedes 2014. najprije predstaviti koncept budućeg modela MLC, da bi se serijska verzija pojavila u prodajnim salonima 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana