Mercedes GLK redizajniran za 2012. godinu

sestabrzina.com
Mercedes GLK redizajniran za 2012. godinu

Mercedes-Benc će na salonu automobila u Njujorku prikazati redizajniranu verziju modela GLK, svog kompaktnog SUV-a.

Uz lagano izmjenjen vanjski izgled, Mercedesovi inženjeri poradili su i na interijeru redizajniranog modela GLK-a. Tako je ovaj kompaktni SUV iz Mercedesa odsad dostupan sa novim okrugli ventilacijski otvori i dodatnim sjajnim srebrnim oblogama. Nov je i trokraki sportski volan, nove boje presvlaka i sjedala te ambijentalna rasvjeta u Led fibre-optic tehnologiji, prvi put dostupna u Mercedesu GLK-u.

Modeli s automatskim mjenjačem 7G-Tronic opremljeni su Direct Celect polugom smještenom na cijevi stupa upravljača, čime se oslobađa prostor na centralnoj konzoli, isto kao i kod Mercedes-Benza ML. Kupcima redizajniranog Mercedesa GLK dostupna je i sva sila bezbjedonosnih sistema poznatih iz E i S klase.

Tako je moguće naručiti sistem prepoznavanja pospanosti vozača Attention assist i bezbjedonosni sistem predviđanja nesreća Pre-Safe, a tu su i aktivna pomoć pri parkiranju (Active Parking Assist), koja omogućuje potpuno automatski ulazak u parkirališno mjesto i izlazak iz njega.

Kamera s ‘pogledom’ od 360 stepeni

Da bi se omogućilo parkiranje i kad je vidljivost loša, tu je stražnja kamera ili, prvi put u Mercedes-Benzu, kamera s pogledom od 360°. Ona se koristi podacima s četiriju kamera na prednjem i stražnjem kraju vozila te u vanjskom retrovizoru kako bi stvorila pogled na Mercedes GLK i njegov okoliš iz ptičje perspektive. Osnovne izvedbe ovog Mercedesovog SUV-a mogu se naručiti u izvedbama s pogonom samo na stražnje kotače, dok su snažnije verzije dostupne samo s 4Matic pogonom na sve kotače.  

Tako  je ulazni model GLK 200 CDI Blueefficiency snage 143 konja dostupan s pogonom na stražnje kotače, dok je GLK 220 CDI Blueefficiency snage 170 konja dostupan s pogonom na stražnje, ali i 4Matic pogonom na sve kotače. Tu je još i Mercedes GLK sa 250 Blutec dizelskim motorom, te model GLK 350 sa Blueefficiency dizelskim motorom, a za ljubitelje benzinaca tu je 306 konja snažni V6 motor. Osnovna cijena redizajniranog Mercedes-Benza GLK u Njemačkoj iznosi 36.235 eura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana