Mercedes GLA uz pomoć Brabusa stigao do 400 ks

Agencije
Mercedes GLA uz pomoć Brabusa stigao do 400 ks

Poslije nove A klase i kupe limuzine CLA, Brabus je doradio i treći kompaktni Mercedes, krosover GLA. Osim izmjena na spoljašnjosti vozila, unapređenja obuhvataju i povećanje snage pogonskih jedinica.

Izmjene na spoljašnjosti podrazumijevaju novi prednji branik, a Brabus je ugradio i specijalna LED svijetla u dodatke na pragovima, koja se aktiviraju prilikom otključavanja ili otvaranja vrata.

Silajice osvjetljavaju tlo u neposrednoj blizini vozila kako bi se putnicima u mraku olakšao ulaz i izlaz iz automobila.

Na zadnjem dijelu Mercedesa GLA instaliran je novi krovni spojler, dok iz redizajniranog zadnjeg branika izviruju četiri izduvne cijevi od nerđajućeg čelika.

U ekstremnoj varijanti, Brabus nudi posebno dizajnirane 21 inčne alu felne sa gumama dimenzija 255/30, ali su kupcima na raspolaganju i nešto manji točkovi od 18 i 20 inča.

Odstojanje od zemlje povećano je za 30 mm u odnosu na standardni GLA, intervencijom na sistemu oslanjanja. Ipak za one koji uživaju u izazovima sportske vožnje, dostupno je i sportski podešeno ogibljenje koje u poređenju sa standardnim sistemom spušta automobil za 25 mm.

U ponudi su i brojne mogućnosti individualizacije unutrašnjosti vozila, poput aluminijumskih pedala nožnih komandi, specijalnih kožnih materijala uključujući i detalje od Alcantare, ukrasnih lajsni od nerđajućeg čelika na pragovima, aluminijumskih ručica za otvaranje vrata...

Kada je riječ o intervencijama na motorima, Brabus je pojačao pogonsku jedinicu kod modela 220 CDI za 40 ks, tako da ova verzija razvija 210 ks (155 kW) i 410 Nm.

Zahvaljujući tome, automobil je u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 8 sekundi, prije nego što dostigne maksimalnih 220 km/h.

 

Dorada pogonskog sistema nije zaobišla ni benzince, a Brabus posebno ističe unapređenja na Mercedesu GLA 45 AMG. Ovaj model takođe je dobio dodatnih 40 konja, što je njegovu snagu povećalo sa standardnih 360 ks (265 kW), na 400 ks (294 kW), dok je maksimalni obrtni moment sa 450 Nm porastao na 500 Nm.

Za ubrzanje do stotke potrebno je samo 4,4 s, što je za 0,4 s bolje vrijeme u odnosu na klasični GLA 45 AMG, dok maksimalna brzina iznosi 270 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana