Lynx De Lorean DMC-EV ima tehnološki naprednu unutrašnjost i cijenu od 250.000 dolara

G.S.
Foto: Lynx Motors

Nakon što ga je najavio ranije ove godine, Lynx Motors je sada otkrio nove informacije o nadolazećem modelu De Lorean DMC-EV .

Najviše pažnje privlači informacija da će automobil koštati 249.999 dolara te da će isporuke kupcima početi 2025. godine. Kupci mogu rezervisati automobil uz depozit od 2.500 dolara. Zasad nema puno detalja, no poznato je da će imati potpuno zatvorenu prednju masku te nositi oznaku DMC-EV.

Mogu se vidjeti i moderna LED prednja svjetla, kao i novi donji dio karoserije koji je lakiran. Promjene su uočljive i nazad, a čine ih nova stražnja svjetla i branik koji je naizgled u staklu. Takođe, tu je i veliki difuzor te niz drugih promjena.

Dok je eksterijer prepoznatljiv na prvi pogled, isto se ne može reći za unutrašnjost, koja je u potpunosti promijenjena, prenosi Kliks.

Ispred vozača je trokraki karbonski upravljač, kao i masivni ekran koji se prostire gotovo cijelom širinom kabine. Tu je i nova centralna konzola, koja sadrži bežični punjač za mobitele, kao i rotirajući kontroler s integrisanim ekranom. Mogu se vidjeti i novi paneli vrata, kao i moderna kožom presvučena sjedišta s unaprijeđenim bočnim potporama.

Očekivano, V6 motor je zamijenjen elektromotorima u točkovima, koji omogućavaju pogon na sva četiri točka. Za ubrzanje od 0 do 100 je potrebno nešto manje od 4 sekunde. Automobil posjeduje CATL-ovu bateriju kapaciteta 70 Kwh, koja osigurava domet do 402 kilometra.

Očekuje se da će automobil ponuditi nove sigurnosne funkcije poput zaštite od neovlaštenog ulaska u vozilo i kontrole prijanjanja. Ipak, kompanija još uvijek radi na detaljima, tako da i dalje ništa nije zvanično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana