Lamborghini za egoiste

Agencije
Lamborghini za egoiste

U okviru proslave pedesetog rođendana, Lamborghini je predstavio jedinstveni automobil sa samo jednim sjedištem i prikladnim imenom - Egoista.

Koncept svakog superautomobilia je takav da najviše zadovoljstva tokom vožnje pruža onom ko sjedi za upravljačem. U Lamborghiniju su stoga zaključili da je drugo sjedište potpuno nepotrebno i odlučili da ga izbace iz automobila.

Lamborghini je za sada objavio samo kratko saopštenje i jedan kompjuterski render ovog automobila za čiji izgled je zaslužan šef dizajna Volkswagen grupe, Valter de Silva. Ako vam se čini da Egoista po malo podsjeća na nekakvo vojno "stelt" vozilo, to je zato što je kao inspiracija za njegov dizajn poslužio američki borbeni helikopter Apač.

Automobil, koji je izuzetno lagan zahvaljujući obilatoj upotrebi ugljeničnih vlakana, pogon dobija od 5.2 litarskog V10 motora čije performanse za sada nisu objelodanjene. U Lamborghiniju kažu da ne planiraju serijsku verziju ovog neobičnog vozila, a više detalja i fotografija koncepta Egoista očekujemo uskoro.

Svojevremeno je McLaren na tržište izašao sa modelom F1 koji je pored vozačevog imao još dva sedišta, kako bi što više ljudu istovremeno podjelilo uživanje tokom vožnje ovim automobilom. Lamborghini Egoista pokazuje da se i tom pogledu vremena mijenjaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana