Lamborghini Veneno Roadster

Agencije
Lamborghini Veneno Roadster

Lamborghini je objavio fotografije rodster verzije svog novog superautomobila Veneno. Model će biti proizveden u veoma maloj seriji i cijena će biti oko 3,9 miliona evra.

Fotografije novog Lamborghinija nisu predstavljene uobičajenim, zvaničnim, kanalima kompanije već su premijerno objavljene u magazinu Top Gear.

Ovi ekskluzivni, skupi rodsteri biće isporučeni svojim vlasnicima bez bilo kakve vrste krova, bilo platnene, karbonske, staklene, aluminijumske... U Lamborghiniju su odlučili da će rodster biti bez krova sa ciljem da do vozača isporuče što više buke koju stvara Veneno.

Na taj način žele da do krajnjih granica naglase uzbuđenje koje stvara vožnja monstrouoznog Roadstera.

To je ujedno i najveća razlika u odnosu na Veneno Coupe. Obije zvijeri pokreću isti V12 motori zapremine 6,5 litara koji razvijaju 750 ks. Snaga se na podlogu prenosi sekvencijalnim mjenjačem i pogonom na svim točkovima.

Svaki srećnik koji je uspio sebi da obezbjedi Veneno Roadster imače priliku da uživa u ubrzanjima do stotke za 2,9 sekindi i u makslimalnoj brzini od 354 km/h, iako ne možemo ni da zamislimo kako će to iskustvo izgledati bez krova nad glavom.

Podsjećamo da je proizvedeno samo 3 primjerka Lamborghinija Veneno Coupe, dok će Radster biti proizveden u “čak” 9 primjeraka. Svaki primjerak će koštati oko 3,9 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana