Lamborghini Huracan pod reflektorima sajma u Ženevi

Agencije
Lamborghini Huracan pod reflektorima sajma u Ženevi

Najnoviji Lamborghinijev model imao je u utorak zvaničnu premijeru na aktuelnom ženevskom auto-salonu.

Iako je Hurican imao internet prezentaciju još krajem 2013. godine, ovo je prvi put da se automobi pojavljuje pred publikom na nekom od svjetski sajmova automobila.

Na fabričkim fotografijama mogli smo da vidimo da je u pitanju automobil savremenijeg dizajna u odnosu na prethodni model Gallardo, ali da nije narušen prepoznatljiv stil Lamborghinija. Jarko žuti primjerak koji krasi štand ovog proizvođača u Ženevi, samo potvrđuje prve utiske.

Prednji dio Huricana, sa novim oblikom farova, spuštenim nosom i velikim usisnicima za vazduh, doprinosi da automobil izgleda agresivnije u odnosu na svog prethodnika.

Lukovi blatobrana su naglašeniji, a otvori za vazduh ispred zadnjih točkova su manji i postavljeni niže. Pozadi se ističu moderno oblikovana stop svjetla, potpuno promenjen dizajn branika i dva para izduvnih cijevi.

Huracan dobija pogon od 5.2 litarskog V10 motora koji isporučuje 610 ks (448 kW) pri 8.250 o/min, dok je maksimalni obrtni moment od 560 Nm dostupan na 6.500 o/min.

Automobil težak 1.422 kg ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde, a da bi dostigao brzinu od 200 km/h potrebno mu je 9,9 sekundi.

Maksimalna brzina iznosi 325 km/h.

Snaga motora prenosi se na sva 4 točka pomoću automatskog mjenjača sa duplim kvačilom, a vozaču su na raspolaganju tri moda vožnje: strada, sport i corsa. Hurican je standardno opremljen keramičkim kočnicama.

Sve neophodne informacije tokom vožnje dobijaće se putem TFT ekrana koji je zamjenio klasičnu instrument tablu.

 

Početak prodaje i cena Lamborghinija Hurican biće poznati uskoro. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana