Lamborghini Huracan: 329 na sat na autobanu

Agencije
Lamborghini Huracan: 329 na sat na autobanu

Malo je mjesta gdje vozači super-sportskih automobila mogu legalno da isprobaju maksimalne performanse svojih vozila. Pored trkačkih staza i puteva zatvorenih za saobraćaj, vlasnici automobila poput Lamborghinija Huracan mogu to da urade i na nekim dionicama autoputa u Njemačkoj.

Mnogi čitaoci u komentarima postavljaju pitanje zbog čega proizvođači automobila nude na tržištu modele koji razvijaju preko 200-300 km/h, kada su već brzine od 130-140 km/h nedozvoljene na većini javnih saobraćajnica u svijetu.

Ljubitelji i vlasnici sportskih automobila u odgovoru na to pitanje često navode Njemačku i čuveni autoban koji je bar na nekim svojim dijelovima izuzet od manje-više standardnog ograničenja brzina na evropskim autoputevima.

Lamborghini Huracan počeo je nedavno da se isporučuje prvim kupcima, a neki od njih poželeli su da ga isprobaju upravo na njemačkom autoputu i da testiraju njegovu maksimalnu brzinu.

Video koji slijedi za neke će predstavljati uživanje, dok će drugi smatrati da bez obzira na saobraćajne propise koji važe u Njemačkoj nije bezbjedno razvijati tako velike brzine na putu kojim se kreću i drugi automobili, čak i ako se radi o Lamborghiniju:

Zahvaljujući 5.2 litarskom V10 motoru sa 610 ks i 560 Nm maksimalnog obrtnog momenta, Huracan sa lakoćom postiže snažna ubrzanja, a keramičke kočnice staraju se za bezbjedno i naglo usporavanje automobila.

Automobil težak 1.422 kg od 0 do 100 km/h stiže za 3,2 sekunde, a da bi dostigao brzinu od 200 km/h potrebno mu je 9,9 sekundi. Lamborghini je prilikom predstavljanja Huracana objavio podatak da maksimalna brzina iznosi preko 325 km/h, što je na snimku u jednom trenutku i potvrđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana